Over hoopdance

Hoopdance is dansen met een hoepel IMG_8496

Veel mensen kennen het uit hun kindertijd, de plastic buis in leuke kleuren, die om de middel wordt hoog gehouden. De meeste hebben er herinneringen aan als leuk speelgoed waar ze veel plezier mee hadden, anderen juist dat ze het als kind niet konden. Hoe dan ook, bij een hoepel denk je vaak als iets voor kinderen. En dat is het niet meer!

Hoepelen is ook voor volwassenen

Inmiddels is de hoepel en hoopdance ook voor volwassenen ´ingeburgerd`. Als volwassene moet je wel het formaat hoepel aanpassen. In het geval van hoopdance, size does matter!  Hoepels voor volwassenen zijn groter en zwaarder dan kinderhoepels, simpelweg om dat volwassenen groter zijn.

Hoopdance is een fullbody-workout

Met hoopdance kan wel 300 calorieën per uur verbranden. Je traint je hele lichaam en versterkt je spieren. Daarnaast verbetert je met hoopdance je houding en je conditie.

Meer dan alleen lichaamsbewegingIMG_8910

Hoopdance heeft meer dan alleen lichamelijke effecten. Hoopdance is ook nog eens gewoon leuk om te doen! Het is een prachtige manier te ontladen en ontspannen na een drukke dag, loslaten van stress. Je kunt het zien als een vorm van meditatie. Met hoopdance geef je jezelf weer toestemming om te spelen. Welke sport of fitness geeft dat!

Iedere hooper (zo noemen we hoopdancers) ontwikkeld in de hoepel zijn eigen stijl en flow. Er is geen goed of fout, er is alleen je eigen flow die bij iedereen op een eigen tempo ontwikkeld. Alleen jij en de hoepel zijn met elkaar bezig. Het werkt heel bevrijdend!

Het mooie van hoopdance is je nooit bent uitgeleerd. Bij iedere beweging begin je weer met verder leren. Je kunt zo veel met alleen maar een buis in een cirkel. Het blijft mij fascineren.

 

 

 

 

 

 

The first workshop is on October 24th and its about the basics. Never hooped and want to try it? Sign up through liza@livetoplay.nl ... See MoreSee Less

Workshop Beginner Basics

oktober 24, 2017, 7:30pm - oktober 24, 2017, 9:00pm

Hier leer je in anderhalf uur de basis van hoopdance. We beginnen bij de basis, het hoepelen om de taille. Dat is al genoeg om te kunnen hoopdansen. Maar we pakken nog meer bewegingen bij en hoe we di...

Bekijk op Facebook

Live to play hoopdance has gone past the 300 likes! It is awesome to have you all supporting me, follow my hoop journey and join on the activities. I love you all <3
To celebrate I will do a workshop giveaway! I have a number of workshops planned for this fall. The winner can join a workshop of their choice.
To join in LIKE Live to play hoopdance, and SHARE this post.
I will pick a winner on Saturday October 21th.
#giveaway #workshop #hoopdance #300likes #Livetoplay
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

De workshops en hoopjams van dit najaar staan online!. Meld je aan voor het event en maak je aanmelding definitief via Liza@livetoplay.nl ... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Live to play hoopdance heeft de omslagfoto bijgewerkt. ... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

NIEUWSBRIEF