Over hoopdance

Hoopdance is dansen met een hoepel IMG_8496

Veel mensen kennen het uit hun kindertijd, de plastic buis in leuke kleuren, die om de middel wordt hoog gehouden. De meeste hebben er herinneringen aan als leuk speelgoed waar ze veel plezier mee hadden, anderen juist dat ze het als kind niet konden. Hoe dan ook, bij een hoepel denk je vaak als iets voor kinderen. En dat is het niet meer!

Hoepelen is ook voor volwassenen

Inmiddels is de hoepel en hoopdance ook voor volwassenen ´ingeburgerd`. Als volwassene moet je wel het formaat hoepel aanpassen. In het geval van hoopdance, size does matter!  Hoepels voor volwassenen zijn groter en zwaarder dan kinderhoepels, simpelweg om dat volwassenen groter zijn.

Hoopdance is een fullbody-workout

Met hoopdance kan wel 300 calorieën per uur verbranden. Je traint je hele lichaam en versterkt je spieren. Daarnaast verbetert je met hoopdance je houding en je conditie.

Meer dan alleen lichaamsbewegingIMG_8910

Hoopdance heeft meer dan alleen lichamelijke effecten. Hoopdance is ook nog eens gewoon leuk om te doen! Het is een prachtige manier te ontladen en ontspannen na een drukke dag, loslaten van stress. Je kunt het zien als een vorm van meditatie. Met hoopdance geef je jezelf weer toestemming om te spelen. Welke sport of fitness geeft dat!

Iedere hooper (zo noemen we hoopdancers) ontwikkeld in de hoepel zijn eigen stijl en flow. Er is geen goed of fout, er is alleen je eigen flow die bij iedereen op een eigen tempo ontwikkeld. Alleen jij en de hoepel zijn met elkaar bezig. Het werkt heel bevrijdend!

Het mooie van hoopdance is je nooit bent uitgeleerd. Bij iedere beweging begin je weer met verder leren. Je kunt zo veel met alleen maar een buis in een cirkel. Het blijft mij fascineren.

 

 

 

 

 

 

Hi hoopers. Here is day 14 of 24 days to waist hooping. And todays tip is: to turn. Watch an learn why ;). #waisthooping #24daystillchristmas #adventcalender #hulahoop #hulahooping #livetoplay #turn ... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

And here is tip nr 13 for 24 days to waist hooping: Inflow and outflow.
#waisthooping #24daystillchristmas #adventcalender #hoopdance #inflow #outflow
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Today tip 12 in 24 days to waist hooping. Tip 12: try the other way.
Tip 13 is coming aswell today.
#waisthooping #24daystillchristmas #adventcalender #trytheotherway
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

24 days to waist hooping.
Day 11: take a break
#adventcalender #hulahooping #hulahoop #day11 #takeabreak
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Live to play hoopdance heeft de omslagfoto bijgewerkt. ... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

NIEUWSBRIEF